Stránky

pátek 31. března 2017

LA LUXE - laky z Lidlu


                         
Krásný pátek přeji, 

tenhle týden jsem zkoušela 2 laky, které jsem si pořídila na začátku roku v Lidlu, když měli Francouzské týdny. Měli spoustu krásných a veselých barviček, ale já jsem musela vybírat barvy, které ještě nemám (nebo jsem o tom alespoň přesvědčena :D ) a výběr se mi tím dost zúžil.. Zatím jsem na ně slyšela samou chválu, tak jsem si je chtěla taky sama otestovat. 

A musím říct, že mě nezklamaly. Cenově i kvalitou bych je přirovnala k lakům jako Miss Sporty nebo Essence. Jediné, co mi trošku vadilo, je užší štěteček, který v kombinaci s řidší konzistencí laku ztěžuje manipulaci. Dalším plusem je, že rychle schne.  

Dlouho jsem přemýšlela, jak použít oba laky a vytvořit nějaký zajímavý vzor, a pak jsem si vzpomněla na tenoučkou zdobící pásku, která byla součástí vánočního dvojbalení laků China Glaze. 

Práci s páskou jsem si ale představovala jednodušší. Než jsem si zvykla, jak s ní manipulovat, párkrát se mi roztrhla nebo vůbec nelepila, nechtěla na nehtu držet nebo se pro změnu chytila na prst a nechtěla dolů. Počáteční zoufalství jsem nakonec překonala a po krátkém boji jsem pásku přemluvila ke spolupráci :D. Další podpásovku mi připravil lak, který se snažil dostat pod pásku při odlepování a taky se celkem špatně odstraňoval z nehtové kůžičky při závěrečném čištění. Nakonec mě napadlo ještě přidat do prostřední linky pár teček, což se mi nakonec až tak nelíbilo.. 

Výsledek můžete posoudit sami. Není to zdaleka tak dokonalé, jak bych chtěla, ale na první pokus to ujde. Opět jsem pořídila fotky matné verze pro porovnání :) přijde mi, že u matu se víc schovají malé nedostatky.. 

Yay, it's Friday finally :), 

this week I tried two polishes, which I bought at the beginning of the year in Lidl. They had a lot of beautiful and cheerful colors, but I had to choose colors that I don't have yet (or at least that's what I believe :D) and the selection thinned a little bit for me.. So far I have not heard anything bad about them, so I wanted to try it myself.

And I must say that I wasn't disappointed. Cost and quality is almost the same as in Miss Sporty or Essence. The only thing that bothered me a bit, is narrower brush, which made applying a bit difficult combined with a thinner formula. Another plus is that it dries quickly.

I have long wondered how to use both paints and create an interesting pattern, and then I recalled the thin tape, which was part of the China Glaze Wrap It Up Christmas Edition.

I imagined working with the tape a lot easier. It took me quite a lot of time to learn how to work with the tape. I tore apart, then it didn't want to stick to the nail or vice versa, it held on to the nail so tight and would let go.  I finally overcame the initial desperation and after a short fight, I talked the tape to to cooperation :D. Moreover, the lacquer was trying to get under the tape while I was peeling it off the nail and it was also harder to clean the cuticle. Finally I decided to add a few dots in the middle of the stripes, which I didn't really like after all. 

You can judge the result yourselves. It's not nearly as perfect as I'd like, but since it was the first attempt, the result is not that bad. Again, I took photos of matte version for comparison :) it seems to me that the matte version hides small flaws better..


Použila jsem / I used:

Essence Clean&Start - odmašťovač / degreaser 
La Luxe 25
La Luxe 60
Claire's Matte Top Coat
Essence The Gel Top Coat
zdobící páska / nail art tape










3 komentáře:

  1. Lovely design :) We have nail polishes in Lidl too :)

    OdpovědětVymazat
  2. Lovely design :) We have nail polishes in Lidl too :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thank you very much! :) I would appreciate if they have them all the time, not just when they have special weeks :) have you tried them?

      Vymazat

Děkuji za komentář :) / Thank you for your comment :)