Stránky

pondělí 29. ledna 2018

Můj první water marble / My first water marble



Water marble nebo počesku vodní mramorování je technika, kterou už dlouho obdivuji u všech svých oblíbených a šikovných kolegyň. Sama jsem se k tomu odhodlala poprvé minulý rok s laky od China Glaze a dopadlo to příšerně. Dlouho jsem se snažila odkoukat všechny triky v různých videích, ale stejně to nestačilo. Laky se mi vůbec nechytily na nehty, takže vlastně nebylo co ukázat. Poprvé jsem použila řidší laky, jak bylo doporučováno na některých videích, ale zklamaly mě.

Podruhé jsem se odvážila tuhle techniku vyzkoušet s laky Flormar Full Color, které jsou podstatně hustší a povedlo se. Výsledek zatím není úplně dokonalý, ale pro začátek jsem spokojená.
Pokud si tedy chcete vykouzlit na nehtech podobný vzor a nevíte jak na to, čtěte dál..

Nejprve si nalakujeme nehty bílým lakem. Potom okolo nehtů naneseme chránič nehtové kůžičky (pokud nemáte, dá se použít i izolepa). Rozhodně nedoporučuju s ním šetřit, protože následné čištění bez jeho použití bych nepřála ani nejhoršímu nepříteli.

Water marble is a technique that I have long admired in work of all my favorite and skillful colleagues. I decided to try it for the first time last year with the China Glaze polishes and it was a disaster. I've been watching tutorials for a long time to catch all the tricks, but obviously it wasnt enough. The lacquers did not stick on my nails at all, so there was nothing to show. For the first time I used polishes with thinner formula, as recommended in some videos, but I was disappointed.

For the second time, I dared to try this technique with Flormar Full Color, which are significantly thicker and I was finally successful. The result is not yet perfect, but think it’s a good start.
So if you are up to a fun activity like this and do not know how to do it, read on ..

First, paint your nails white. Then apply a cuticle protector around the nails (if you do not have ityou can use a tape to cover your fingers). I definitely do not recommend skipping this step, because I hate to spend hours cleaning the polish from my hands.


Potom si připravíme mističku s vlažnou vodou a laky, které chceme použít. Lahvičky otevřeme, abychom se tím nemuseli zdržovat, protože v tule chvíli potřebujeme pracovat rychle. Já jsem si vybrala odstíny Flormar Full Color: FC02 Love Dust, FC14 Lavender Relaxation, FC17 Speed Limit, FC63 Comfy Coral.

Then prepared a bowl of lukewarm water and polishes that you want to use. Open the bottles so you do n‘t have to do it while you are working, because you will need to work quickly. I used Flormar Full Color: FC02 Love Dust, FC14 Lavender Relaxation, FC17 Speed Limit, FC63 Comfy Coral.


Když máme všechno připravené, začneme postupně kapat laky do vody. Je potřeba dát štěteček co nejblíž vodní hladině, protože když je moc daleko, kapka hladinou propadne a usadí se na dně (vlastní zkušenost). Vždycky chviličku počkáme a přidáváme další barvy. Když jsme hotoví, vezmeme si párátko nebo jiný nástroj s úzkou špičkou a vytvořime si obrazec dle libosti. Potom už stačí jen ponořit prst do vody, vatovou tyčinkou „posbírat“ zbytky našeho výtvoru, aby se nám nenalepily na nehet jako mně a je hotovo. Laky jsou po vyndání z vody téměř okamžitě suché a stačí je přetřít top coatem.

When you are ready to go, start gradually dropping the polishes into the water. It is necessary to put the brush as close as possible to the water surface, because when it is too far, the drop falls through the surface and sits down (personal experience). Always wait for a little while to add more colors. When finished, take a toothpick or other tool with a narrow tip and create a pattern you like. Then, just dip your finger in the water, grab the remains of the pattern with a q-tip so that it doesn’t ruin your nail art (like mine) and carefully pull your finger out of the water. The polishes are almost immediately dry and you can finish with a top coat. 






  

Tak co na to říkáte? 

So what do you say? 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za komentář :) / Thank you for your comment :)