Stránky

středa 25. října 2017

Essence Metal Shock Nail Powder



Ahoj všem, 

v dnešním článku najdete něco málo o podzimní novince od Essence - Metal Shock Nail Powder. Když jsem poprvé uviděla Metal Shock v drogérii, tak jsem si úplně nebyla jistá, jestli je zrovna tohle věc, kterou chci vyzkoušet. Pak jsem kolem něj pár dní chodila a nakonec jsem to nevydržela a pořídila si první kousek a okamžitě se zamilovala.. 

První mi v košíku přistál zelený be my little mermaid. Potom jsem ještě využila super nabídky u Rossmanna, když měli 50% slevu na dekorativní kosmetiku a dokoupila ještě růžový i'm so fancy a fialový me and my unicorn. Všechny barvy jsou úžasné a na nehtech vypadají skvěle jak samotné, tak s razítky. K tomu, aby Vám prášek vydržel na nehtech a nesmyl se, je potřeba ještě speciální top coat na vodní bázi, který patří přímo k této řadě. Essence ještě nabízí další 3 odstíny - stříbrný mirror, mirror on the nail, zlatý a touch of vintage a modrý under the sea. Pigmenty i top coat stojí 89,90 Kč a viděla jsem je v Dm, Rossmannovi i Tetě. 

Aplikace prášku nebo pigmentu, jak zní oficiální překlad Essence, je opravdu jednoduchá. Záleží na tom, jestli máte radši tmavší barvy nebo jen lehký nádech. Pokud použijete pigment na bezbarvý lak, zůstane Vám na nehtu jen opravdu velmi jemný kovový lesk. Já mám radši výraznější barvy, a tak jsem použila pod všechny pigmenty černý lak (Essence black is back). V podstatě ale můžete použít jakoukoliv podkladovou barvu a pigment bude vždycky vypadat trošku jinak - takže máte asi milion možností, jak prášek použít. Jakmile máte nanesený podkladový lak, stačí ponořit bříško prstu (nebo třeba aplikátor očních stínů) do nádobky s pigmentem a  potom jemnými pohyby nanést pigment na nehet. Nechat chvilku být a potom zafixovat vrchním lakem na vodní bázi. Pokud vám zůstane okolo nehtu trocha pigmentu, stačí počkat, než vrchní lak zaschne a potom si ruce umýt ve vodě. 

Hi! 

I want to show you something interesting from Essence today - Metal Shock Nail Powder. When I first saw Metal Shock in the drugstore, I was not entirely sure if this is the thing I want to try. Then I walked around for a couple of days, and finally I couldn't resist, got the first bit and immediately fell in love.

The first one, that landed in my shopping bag was green be my little mermaid . Then I took advantage of the Rossmanns' super offer when they had a 50% discount on decorative cosmetics and added pink I'm so fancy and purple me and my unicorn to my collection. All the colors are amazing and look great on fingernails even with stamps. In order to keep the powder attached to your nail, you need a special water-based top coat that was designed for this powder. Essence also offers another 3 shades - silver mirror, mirror on the nail, gold a touch of vintage and blue under the sea. Pigments and top coats cost 89.90 CZK each and I've seen them in the Dm, Rossmann and Teta drugstores.

Applying the powder or pigment, as the official translation says, is really simple. It depends on whether you prefer darker colors or just a light touch. If you use a pigment on a transparent polish, only a very fine metallic gloss will remain on your nail. I prefer bold colors, so I used a black base (Essence black is back) for all the pigments. Basically you can use any background color and the pigment will always look a little different - so you have about a million options how to use the powder. Once the base is applied, just dip your fingertip (or eye shadow applicator) into the pigment and then gently apply the pigment to the nail. Leave it for a while and fix it with a water based topcoat. If you have a little pigment around your nail, just wait until the top coat dries and then wash your hands.

A teď už k samotným barvičkám/ And now something about the color I chose:

Be my little mermaid je odstín tyrkysově zelené / is a turquoise green shade

Na razítkování jsem použila / for the stamping design I used :
  • černý razítkovací lak od Nani Nails / black stamping polish 
  • zlatý razítkovací lak od Starnails / gold stamping polish
  • destička / stamping plate harunouta 28 









I'm so fancy je odstín tmavě růžové / is a darker pink shade

Na razítkování jsem použila / for the stamping design I used :



  • bílý razítkovací lak od Born Pretty / white stamping polish
  • destička / stamping plate Born Pretty - BP-L005 









A nakonec ještě Me and my unicorn, který se podle úhlu pohledu mění z modré na fialovou. / purple-blue shade. 

Na razítkování jsem použila / for the stamping design I used :



  • bílý razítkovací lak od Born Pretty / white stamping polish
  • destička  / stamping plate Born Pretty - BP-L057 








Kdyby se mě někdo zeptal, která barva se mi líbí nejvíc, asi bych neuměla odpovědět. Všechny 3 jsou úžasné, hlavně na sluníčku.

A jak se líbí Vám? Plánujete je taky vyzkoušet?


If someone asked, which one is my favorite, I couldn't say. I'm in love with all 3 - they are gorgeous especially in the sunlight. 

What do you say? Do you like them as much as I do?

6 komentářů:

  1. Ahoj, máš moc hezké výtvory! Narazila jsem na tvůj blog při hledání bližších informací o Metal shock prášcích.. Nezkoušela jsi prášek použít na razítkování? Viděla jsem právě v poslední době několik videí na Youtube, na kterých pro razítkování používají holo prášky, tak jsem si říkala jestli se tyto nebudou dát použít taky.. Já jsem pořád celkem nováček v razítkování, ale je super vidět, že se tím baví ještě někdo jiný ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, moc děkuju :) zatím jsem to nezkoušela, ale taky jsem viděla různá videa s různými prášky a podle mě by to fungovat mělo.. Zkusím si na to vzpomenout, až budu příště lakovat. Já se razítkování věnuju sice už douho, ale pořád mám co zlepšovat :D.

      Vymazat
  2. Tak se pokusím sledovat blog co nejčastěji pro novinky.. A do jednoho prášku zainvestuji.. Nevíš prosím tě jestli se v Praze dají koupit levně destičky na razítkování? Zatím žiju jen ze zásob z Ali, ale nebaví mě to čekání když se mi něco líbí ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S levnými destičkami je podle mě obecně v Čechách problém. Nikde jsem je nenašla za takové ceny jako na ebayi nebo Ali.. Já ještě občas něco koupím u bornprettystore.com ale je to stejné jako s těmi prvními dvěma - cena super, ale čekáš měsíc až dva na dodání.. A v Praze ani nevím o žádném obchodě - maximálně můžeš objednat. Já mám třeba docela ráda na Nehtománii - mají svoje destičky za 89,-, které dobře fungují (https://www.nehtomania.cz/Nehtomania-desticky-c27_0_1.htm) ale dají se tam sehnat i jiné značky (https://www.nehtomania.cz/Desticky-c8_49_2.htm) nebo taky NaniNails (https://www.naninails.cz/zdobeni-nehtu-a-nail-art/razitkova-metoda/zdobici-desticky/)
      tak držím palce, ať něco hezkého vybereš :)

      Vymazat
    2. V DM jsem teď narazila na destičky za 49 a destičku i s razítkem za myslím 89.. ale destička teda v porovnání s těmi co mám doma dost slabá :-) Každopádně moc díky za rady a budu dále sledovat nové výtvory a nákupy...

      Vymazat
    3. Ty jsem nezkoušela, ale co jsem slyšela, tak moc nefungují. Jinak jsem zkusila to razítkování s práškem a na zítra o tom chystám článek :)

      Vymazat

Děkuji za komentář :) / Thank you for your comment :)